Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
107 Postów
Bogusia K........
(Bogunia)
Początkujący
To jest naprawde dobre rozwiązanie napewno z tego skorzystamy bo ja nie mam zamiaru jechać z maluszkiem do Oslo! Też wyśle męża samego,niech załatwia wszystko hehe

A akt urodzenia przychodzi do domu czy trzeba coś załatwiac? No i jeszcze trzeba małemu wyrobić norweski numer personalny? Jak to wszystko załatwić?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
59 Postów
Nowicjusz
hej poczytałam to forum i dobrze że niektórzy są życzliwi i piszą na temat. Ja jestem w 29 tygodniu mam termin na 3 pazdziernika ale ostatnio lekarz stwierdził ze pod koniec września chyba no ale zobaczymy. Mi chodziło własnie zeby sie dowiedziec co jest potrzebne do szpitala dla siebie i dzidzia wiec któreś z Was tam opisała i dzieki a po za tym u mnie tez chłopak i zastanawiamy sie z mężem nad imieniem Partyk lub Krystian ale jeszcze zobaczymy. A napiszcie mi jeszcze kiedy kontaktowałyście sie z położna ?? bo ja mam takiego zjebane.... lekarza rodzinnego ze sie od niego nic prawie nie moge dowiedziec naszczescnie przyeprowadziłam sie do BØnes i zmieniłam lekarza ale jeszcze nie mam wyznaczonej wizyty tak ze jestem ciekawa jak z ta położna. Do tuptusiowatej jak wrocisz z pl daj znaka to sie zobaczymy. A poza tym jestem chetna na spotkania z przyszłymi lub obecynymi mamusiami. Wszystkie pozdrawiam gratuluje i 3mam kciuki. odezwijcie sie )
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
107 Postów
Bogusia K........
(Bogunia)
Początkujący
Na Landasie jest Helsestasjon gdzie przyjmuje położna,dokładnie niedaleko Sletten Senter.
Ja poszłam się zapytać o wizyte z położna,po ok 2 tyg dostalam list z umówiona wizyta i nawet polski tłumacz był Kolejne wizyty umówiła mi sama położna i na każdą był zamówiony polski tłumacz! Także duży plus dla nich za to!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
59 Postów
Nowicjusz
a poród w wodzie można sobie tak wybrać bez problemu i ile wczesniej trzeba to zgłosic komus tam w szpitalu. Kurcze ja jeszcze troche czasu mam do porodu ale jak czytam tem posty to juz mam stresówe zebym o czyms nie zapomniała zeby wszystko bylo oki. A teraz mnie jakies przeziebienie złapało i jakie miałyście sposoby na kaszel bo leków a bardzo nie chce zazywac!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
107 Postów
Bogusia K........
(Bogunia)
Początkujący
Mi położna powiedziała,że każda sala na storkenie ma wanne i jeśli tylko mam ochote moge się zażyć kąpieli i urodzić w niej jeśli będzie mi to odpowiadać. I nie trzeba sie nigdzie wcześniej zapisywać!

Gdy ja byłam przeziębiona to zrobiłam sobie syrop z cebuli i inhalacje z amola 3dni i po przeziębieniu ani śladu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
59 Postów
Nowicjusz
dzieki za informcje. Ja własnei przymiezam sie do zrobienia tego syropu z cebuli ale nienawidze cebuli blee ale pewno nie mma wyjscia. )
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
59 Postów
Nowicjusz
Bogunia a na kiedy masz termin??
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
33 Posty

(MagdaD)
Nowicjusz
Witam przyszla nowa mame na forum .Gratulacje dla tych ktore juz urodzily Ja na kaszel moge polecic pol kubka cieplego mleka lyzeczke masla i miod. i ciepla nie goraca wode z cytryna i cukrem na przeziebienie Mi jeszcze 17 dni do terminu co do dzwonienia przed przyjazdem do szpitala to moja polozna mowila zeby dzwonic bo wtedy szykuja sale i przydzielaja Ci polozna
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
107 Postów
Bogusia K........
(Bogunia)
Początkujący
Ja mam termin na 29 lipca czyli zbliża się wielkimi krokami Choć ja moge iść rodzić nawet dziś
MagdaD masz termin prawie jak ja hehe Może się spotkamy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
59 Postów
Nowicjusz
aha dzieki to Ty juz niedługo ja juz sie nie moge doczekac a zarazem jak sobie pomysle to mnie to troche przeraza ale wszytsko jest do przezycia. Spodziewasz sie synka czy córeczke?? moze juz pisalas ale tyle tych wypowiedzi ze juz nie pamietam hehe pewno juz masz wszytsko przygotowane ja jeszcze ani łóżeczka ani wózka jedynkie ciuszki dla maluszka i jakies tam przybory kosmetyczne ale za niedługo musze sie zaopatrzyc w potrzebne rzeczy bede 3mac kciuki i daj znac jak po porodzie juz bedzie:*
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok